Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο ως αντίπαλο δέος στη Γερμανία

Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο ως αντίπαλο δέος στη Γερμανία
Μετά από χρόνια καταδικασμένων μέτρων με στόχο να αποφευχθεί η κρίση στους κόλπους της ευρωζώνης, είναι καιρός να προβληματιστούμε όλοι σχετικά με το τι είδους Ευρώπη θέλουμε για το μέλλον, και ποιες ρυθμίσεις θα βοηθήσουν στην κάλυψη του χάσματος με τους πολίτες. Είτε η Ευρώπη θα είναι σε θέση να απαντήσει σε θεμελιώδη ερωτήματα για το μέλλον της, ή δεν θα μπορεί πλέον να είναι βιώσιμη.
Αυτό σημαίνει ότι μέσα στους επόμενους μήνες υπάρχει μια ευκαιρία για να σφυρηλατήσουμε μια νέα Ευρώπη στην οποία όλες οι χώρες, οι χώρες που μοιράζονται το ενιαίο νόμισμα και εκείνες που έχουν αποφασίσει να μην συμμετάσχουν σε αυτήν, να μπορούν να ατενίζουν το μέλλον.
Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να συμμετάσχουν μαζί και να ηγηθούν αυτών των νέων σχεδίων. Αναλυτές εκτιμούν ότι Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο μοιράζονται κοινές θέσεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση και οι δύο χώρες μπορούν να συνεργαστούν για να γράψουν το σενάριο για το μέλλον της Ένωσης ως το αντίπαλο δέος σε μια πανίσχυρη Γερμανία και μια ανύπαρκτη Γαλλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου