Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Βεστερβέλε: «Δεν έχει νόημα να δώσουμε περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα» | οικονομια | ethnos.gr

ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Τη σκληρή στάση της χώρας του στην κρίση χρέους της ευρωζώνης υπερασπίστηκε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν έχει νόημα να δωθούν περοσσότερα χρήματα στην Ελλάδα, καθώς «δεν ξέρουμε αν οι μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί θα εφαρμοστούν πραγματικά».

Βεστερβέλε: «Δεν έχει νόημα να δώσουμε περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα»
«Εμείς οι Γερμανοί δεν περιμένουμε από κανέναν στην Ευρώπη περισσότερα απ' όσα ζητούμε από τους πολίτες μας. Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε στους φορολογούμενους στη Γερμανία ότι πρέπει να κάνουν πράγματα, που άλλοι δεν θέλουν να κάνουν, ενώ ταυτόχρονα τους ζητούμε τα χρήματά τους», δήλωσε ο κ. Βεστερβέλε.
Την ώρα που ζητείται από τη Γερμανία να αυξήσει τις συνεισφορές της στο ταμείο στήριξης της ευρωζώνης, ο κ. Βεστερβέλε δήλωσε πως η χώρα του υπήρξε «υποδειγματική» στην αλληλεγγύη της προς ασθενέστερους εταίρους της στην ευρωζώνη, δεσμεύοντας πάνω από 200 δισ. ευρώ στα υφιστάμενα ταμεία στήριξης.
«Δεν έχει νόημα να δώσουμε περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα», ενώ «δεν ξέρουμε αν οι μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί θα εφαρμοστούν πραγματικά» στην Αθήνα, υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου