Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Ο Βαρουφάκης προτείνει συμμαχία Ελλάδας-ΔΝΤ


Giannis-Varoufakis
Ο Γιάννης Βαρουφάκης είναι, πέρα από κάθε αμφιβολία, ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα στην Ελλάδα της κρίσης και του Μνημονίου. Οικονομολόγος, με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες απόψεις, που τις περισσότερες φορές έφταναν στα όρια της “πρόκλησης” για όσους δεν συμφωνούσαν μαζί του, πιθανότατα αδικήθηκε από το γεγονός ότι η κοινή γνώμη τον έμαθε ως “σύμβουλο” του Γιώργου Παπανδρέου.
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, με το αδιέξοδο που προέκυψε τις πρώτες πρωινές στο Eurogroup, χωρίς οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης να καταλήξουν σε οριστική απόφαση για το ελληνικό πρόβλημα και την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα, ο Γιάννης Βαρουφάκης έστειλε μέσω Twitter το μήνυμα ότι η χώρα μας θα έπρεπε να έχει επιλέξει εγκαίρως να σταθεί στο πλευρό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σε αυτή την κόντρα.
“Αν η ελληνική κυβέρνηση ήταν προετοιμασμένη για να στοιχηθεί στο πλευρό του ΔΝΤ, ίσως η Ευρώπη είχε υποχρεωθεί να ασπαστεί τον ρεαλισμό στο σημερινό Eurogroup. Δυστυχώς, κάτι τέτοιο δεν συνέβη”, ανέφερε ο Γιάννης Βαρουφάκης στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου