Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Ξημέρωσε ηλιόλουστη νέα εποχή για την Ελλάδα μας! Με σύνεση και εργασία!


07/05/2012 Γράψτε ένα σχόλιο Go to comments

Γύρισε σελίδα η πολιτική ιστορία της Ελλάδας! Ανέτειλλε το χαμόγελο, σκόρπισαν τα σύννεφα της θλίψης! 
Οι δυνάμεις που επέβαλαν την τροϊκανή Κατοχή, ηττήθηκαν και συντρίφτηκαν. Το ΛΑΟΣ και η Μητσοτάκη εκτός Βουλής, το ΠΑΣΟΚ έχασε σχεδόν τα 3/4 των ψήφων του και η ΝΔ τις μισές! Η επιρροή όμως των δυνάμεων του ραγιαδισμού παραμένει ισχυρή αν και μειοψηφική τόσο εντός ( 31% ) όσο κι εκτός ( 42% ) Βουλής.
Αναδείχθηκαν οι αντι-Κατοχικές δυνάμεις, τόσο με την πρωτοκαθεδρία στην αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και τον 4πλασιασμό των ποσοστών του όσο και με την ρυθμιστική παρουσία σε κάθε κυβερνητικό σχηματισμό των ” Ανεξάρτητων Ελλήνων ” του Π.Καμμένου ( που ωστόσο βασικά δεν μπόρεσε να συσπειρώσει άλλους ψηφοφόρους πέραν των απογοητευμένων της ΝΔ ).
Παράπλευρες εξελίξεις και καθόλου αμελητέες είναι ωστόσο:  α) η μεγάλη αύξηση της αποχής, ΠΑΣΟΚικής κυρίως προέλευσης ( άνω του ενός εκατομμυρίου ψήφοι ) β) η τιμωρητική βιαιότητα που εκτόξευσε θεαματικά την ” Χρυσή Αυγή ” ( πραγματικό εκλογικό νικητή ) γ) η καθήλωση του ΚΚΕ ένεκα της δογματικής του αυτοπεριθωριοποίησης  δ) η εκλογή της Ρεπούση που σηματοδοτεί πλέον την  εθνομειοδοτική προσήλωση της ΔΗΜΑΡ και ε) η περιθωριοποίηση των νεοφιλελεύθερων δογματικών που  παρά και την ” δημιουργική ” μεταμφίεση παραμένουν εκμηδενιστικά απορριπτέοι με την οριστική απαξίωση όχι μόνο της Μητσοτάκη αλλά και του πολλαπλά κι επανειλημμένα αποτυχημένου Σ. Μάνου.
Κατά την γνώμη μας, σπουδαιότερη επισήμανση πέραν αυτής της καταδίκης-απόρριψης της ραγιάδικης πολιτικής  είναι πως ένα πρόσθετο 10% του εκλογικού σώματος επέλεξε την αποχή. Αυτό προσδιορίζει αφενός το πεπερασμένο βεληνεκές των προτάσεων που εκτέθηκαν προεκλογικά και αφετέρου είναι η κρίσιμη μάζα που όπου κατασταλάξει θα επισφραγήσει και τον στρατηγικό  διαχειριστικό προσανατολισμό της χώρας.
Αναντίρρητα, το ελληνικό εκλογικό αποτέλεσμα συναθροιζόμενο με το γαλλικό, επιβεβαιώνουν την πανευρωπαϊκής διάστασης ήττα της πολιτικής Μερκοζί και την υποχρεωτική αναζήτηση αναπτυξιακής και κοινωνικά συνεκτικής στρατηγικής διεξόδου στην Ευρωζώνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η υφεσιακή καταβύθιση και της Βρετανίας επικυρώνει αυτή την αναθεώρηση.  
Εκδοχές διακυβέρνησης :
α) Επειδή η καταδίκη του δικομματισμού και των μνημονίων είναι αναμφισβήτητη, αποκλείεται η επιλογή συγκυβέρνησης ΝΔ+ΠΑΣΟΚ+ΔΗΜΑΡ, τουλάχιστον από τον Α. Σαμαρά ( τον πραγματικά ηττημένο των εκλογών ). Ο οποίος θέτει ζήτημα επαναδιαπραγμάτευσης των μνημονίων. β) Ο Α. Τσίπρας λόγω είτε  δογματικής αγκύλωσης είτε ενδοκομματικής κατανάλωσης διαβεβαιώνει πως θα επιχειρήσει αριστερή συγκυβέρνηση την ώρα που τα ποσοστά των αριστερόστροφων κομμάτων δεν επαρκούν και το ΚΚΕ απορρίπτει τελεσίδικα αυτή την εκδοχή. Οπότε καταλήγει σε καιροσκοπικό αδιέξοδο. γ) Ο Π. Καμμένος και οι διαγραμμένοι από τη ΝΔ, κυριαρχούνται από τον θυμό και την πίκρα τους, απορρίπτοντας άνευ όρων κυβερνητική σύμπραξη με τη ΝΔ, θεωρητικά ανέπαφοι επειδή δεν πρόκειται  να επωμισθούν οιαδήποτε ευθύνη ανάθεσης διερευνητικής εντολής…
Το αδιέξοδο όμως είναι φαινομενικό και η διέξοδος δεν μπορεί να είναι παρά μόνον πολιτική!
Πολιτικοί στόχοι και κυβερνητική διέξοδος:
Δεδομένου πως η χώρα μας ήδη έχει πτωχεύσει δημοσιονομικά, πως η κοινωνική συνοχή απαιτεί άμεση αποκατάσταση και πως η διαχείριση της λαθρομετανάστευσης είναι κατεπείγουσα και επιτακτική, η επιλογή προτεραιοτήτων και στόχων τροχιοδρομεί τις διεργασίες διακυβέρνησης του τόπου.
Έτσι:
  1. Η άμεση ανακήρυξη της ελληνικής Α.Ο.Ζ. ( με ευελιξία και αυτοπεποίθηση ) και η τιτλοποίηση της δημόσιας περιουσίας, με διάθεσή της στο Πανελλήνιο εντός κι εκτός Ελλάδας και στόχο την συγκέντρωση 100 δις ευρώ,  θα συνεγείρει και συνενώσει τους Έλληνες στην εθνική σωτηρία και ανόρθωση, επισφραγίζοντας και αναβαθμίζοντας το εκλογικό μήνυμα. Θα ξεκινήσει έτσι την εισροή ρευστότητας στα δημόσια ταμεία για επενδυτικές δραστηριότητες.
  2. Η ( προσωρινή ) διακοπή καταβολής των τοκοχρεολυσίων, θα δώσει ανάσα στα ταμειακά διαθέσιμα και στην μετάγγιση ρευστότητας στην εγχώρια κατανάλωση. Ταυτόχρονα θα επιτρέψει την διάφανη εξέταση διάρθρωσης και προέλευσης του δημοσίου χρέους.
  3. Επιβάλλεται η αναστολή εφαρμογής των μνημονίων, ώστε να μπορέσει ελεύθερα κι απρόσκοπτα η χώρα να προχωρήσει σε συμφωνίες παραχώρησης λιμένων και αγκυροβολίων με Ρώσους και Κινέζους. Και να αρχίσει η συμψηφιστική λογιστική διαπραγμάτευση με την Γερμανία του πολεμικού της χρέους .
  4. Επιβάλλεται επίσης η ίδρυση νέας κρατικής Τράπεζας, που θα ενσωματώσει όσες έχουν πτωχεύσει και θα πάψει την αιμορραγία δισεκατομμυρίων για την -ουτοπική αλλά και ληστρική- ” διάσωσή ” τους.
  5. Η συνειδητή και εθελοντική πάταξη της φοροδιαφυγής είναι κοινωνική λύτρωση και πρέπει μαζί με την δραστική μείωση των φόρων αλλά και την αυτόματη απόδοση του ΦΠΑ  όλοι οι Έλληνες να ενστερνισθούν και υποστηρίξουν.
  6. Η κατάργηση των αντισυνταγματικών ελληνοποιήσεων”, η κάθετα αυστηρή τιμωρία και δήμευση περιουσίας όσων εκμεταλλεύονται την λαθρομετανάστευση και η άμεση αναδιοργάνωση του καθεστώτος αντιμετώπισής της με την αναγκαστική συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι μέτρα εκ των ουκ άνευ.
Πιστεύουμε πως, σε αυτή την δέσμη μέτρων, που απαντώνται διάσπαρτα στα προγράμματα διαφόρων από τα νεοεκλεγέντα κόμματα, είναι επιτεύξιμη η σύγκλιση πλειοψηφικών συσχετισμών, κατά περίπτωση. Οπότε, γίνεται εφικτή και η ανοχή της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, έναντι οιασδήποτε κυβέρνησης μειοψηφίας. Για παράδειγμα από τους ” Ανεξάρτητους Έλληνες “, το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ. Κι εφόσον δεν προτάσσουν ( από ιδιοτελή σκοπιμότητα ) την έξοδο από την Ε.Ε. και από την Χ.Α. και από το ΚΚΕ.
Αρκεί να προταχθεί το καλό και συμφέρον της πατρίδας και του λαού, έναντι της κομματικής ιδιοτέλειας ή της ιδεολογικής ακαμψίας ή και της προσωπικής αλαζονείας.
Αντίθετα, είναι βέβαιο πως στην περίπτωση εξώθησης σε νέες εκλογές, οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν απαξιωτικά αλλά και οι κίνδυνοι θα διευρυνθούν και αυξηθούν. Ενώ ο χρόνος κυλά υπονομευτικά για την κοινωνία μας.
Παρ’ όλ’ αυτά βρισκόμαστε σε νέα αφετηρία της Ιστορίας μας. Και για άλλη μια φορά, υποχρεούμαστε να τα καταφέρουμε. Μπορούμε!
Νίκος Καραβαζάκης.*
Από το ΒΗΜΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ


*Υπόλοιπο Αττικής Συνδυασμός ΟΧΙ , http://www.youtube.com/watch?v=eKJjVSdggms

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου