Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Καρατζαφέρης: "Δεν ψηφίζω τα μέτρα, δεν αποσύρω τους υπουργούς"

  • Πώς επηρεάζει ο Καρατζαφέρης
  • Θα αποδεχτεί το Eurogroup την υπερψήφιση των μέτρων μόνο από ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ;
  • Δεν ψηφίζει τα μέτρα, δεν αποσύρει τους υπουργούς
     
Τα πυρά του εναντίον της Γερμανίας έστρεψε ο Γιώργος Καρατζαφέρης μέσω διάσκεψης Τύπου που παραχώρησε στο κρατικό κανάλι της Ελλάδας, αναφορικά με το αν το κόμμα του θα παραμείνει ή θα αποχωρήσει από την Κυβέρνηση. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δήλωσε ότι εάν ο Πρωθυπουργός Παπαδημος θέλει να κρατήσει τους Υπουργούς του ΛΑΟΣ στην Κυβέρνηση, ας τους κρατήσει. Ο ίδιος όμως δεν πρόκειται, όπως είπε, να ψηφίσει τα νέα μέτρα.
Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ δήλωσε ότι η Ελλάδα σαφώς δεν μπορεί να μείνει εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορεί όμως, όπως είπε, να μείνει «εκτός Γερμανικής Μπότας», προσθέτοντας ότι η ΕΕ στενάζει από τη Γερμανία
Έκανε λόγο για «κλοπή της αξιοπρεπείας της χώρας» την οποία δεν την ανέχεται, όπως ανέφερε, «και αυτό δεν το επιτρέπω όσο και αν πεινάω».
Αυτό το οποίο προσφέρουν δεν είναι δανειακή σύμβαση, είπε ο Καρατζαφέρης, προσθέτοντας ότι «δένει την Ελλάδα για 40-50 χρόνια».
«Δεν μπορώ να το ψηφίσω τα νέα μέτρα και δεν είχα λόγους να συνεχίζω τη διαπραγμάτευση», ανέφερε.
Ζήτησε, όπως είπε, να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, όμως «ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μου ζήτησε να παραμείνω προκειμένου να μπορέσει να στηρίξει τα αιτήματα που από κοινού είχαμε θέσει για τις συντάξεις».
Ο κ. Καρατζαφέρης εκτιμά πως στην περίπτωση που «πέσει» η Ελλάδα θα, συμπαρασύρει πολλές χώρες και εν τέλει ολόκληρη την Ευρώπη
Ασκησε δριμύτατη κριτική στο Βερολίνο, λέγοντας ότι το ίδιο (με τις χώρες-δορυφόρους του) έχει αντικαταστήσει τους θεσμούς και τις λειτουργίες της Ένωσης.
«Η Μέρκελ ενώ έχει ζευγάρι των πέντε παριστάνει ότι έχει φουλ του άσσου», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «ο δρόμος που μας προτείνουν δεν είναι ο σωστός».
Ζητά επίσης 5 χρόνια περίοδο χάριτος και ετήσιες δόσεις των 10 εκ με 1% επιτόκιο, λέγοντας ότι «ο χρόνος που δίδουν δεν είναι αρκετός για να λάβουμε τέτοιες σημαντικές αποφάσεις.
Ο καθηγητής Οικονομικών, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, Μιχάλης Μιχαηλδήλωσε στο Sigmalive ότι η απόφαση Καρατζαφέρη χαρακτηρίζεται μεν σημαντική για την πορεία των εξελίξεων, παρόλα αυτά, πιθανόν και να μην διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο διότι το Eurogroub ενδέχεται να αποδεσμεύσει το νέο δάνειο μόνο με την υπερψήφιση των μέτρων από τα δύο μεγάλα κόμματα.
Ο κ. Μιχαήλ εκτιμά ότι στην περίπτωση που ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα «κάνει πίσω» και δεν υπερψηφίσει, με αποτέλεσμα να μην υπογραφεί η νέα δανειακή συμφωνία, τότε η Ελλάδα, αναμφίβολα, πάει για πτώχευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου