Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Ο Μόντι ζητά «μεγαλύτερη κατανόηση» για την Ελλάδα από το ΔΝΤ

Να αποφευχθεί «μια μεγάλη έκρηξη» θέλει ο Ιταλός πρωθυπουργός και το δήλωσε στις ΗΠΑ
Ο Μόντι ζητά «μεγαλύτερη κατανόηση» για την Ελλάδα από το ΔΝΤ
Ο Ιταλός πρωθυπουργός κ. Μάριο Μόντι με τον Αμερικανό πρόεδρο κ. Μπαράκ Ομπάμα

2
εκτύπωση  

Να βοηθήσει την Ελλάδα προκειμένου να αποφευχθεί «μια μεγάλη έκρηξη» ζήτησε από το ΔΝΤ ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι στις πρώτες του δηλώσεις από την Ουάσιγκτον. 

Μιλώντας σε οικονομικό συνέδριο πριν την επίσημη συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο Μόντι συντάχθηκε με την πρόταση του ΔΝΤ για τη δημιουργία «''ζώνης πυρός'' στην ευρωζώνη ώστε να μην επεκταθεί η κρίση». Επεσήμανε ωστόσο ότι το Ταμείο δεν θα πρέπει να είναι τόσο αυστηρό» στις απαιτήσεις του προς τις χώρες στις οποίες παρεμβαίνει. «Αν υπάρχει η ελάχιστη απαιτούμενη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις που έχουν τεθεί τότε αυτό θα πρέπει να είναι το ορόσημο για να γυρίσει η σελίδα και να απομακρυνθεί το ενδεχόμενο μιας μεγάλης έκρηξης» είπε ο ιταλός ηγέτης στο ινστιτούτο Peterson αναφερόμενος στην οικονομική κρίση της Ελλάδας και της ευρωζώνης. «Εκεί που βλέπω περιθώριο βελτίωσης από πλευράς του ΔΝΤ είναι στη δυνατότητα μεγαλύτερης κατανόησης σε συγκεκριμένες περιπτώσεις όπου η αυστηρή αφοσίωση σε ένα μοντέλο πιθανόν να αποκρύπτει την πραγματική λύση του προβλήματος» τόνισε ο Μόντι.
Κατά τη διάρκεια των επαφών του ιταλού ηγέτη με αντιπροσώπους Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων στην αμερικανική Γερουσία οι οποίες προηγήθηκαν ο ίδιος είχε επισημάνει ότι «είναι προς όφελος όλων να αποφευχθεί μια εκρηκτική κατάσταση στην Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου