Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Fitch: Βασικό σενάριο η ελεγχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους - Παραμένει ο κίνδυνος άτακτης χρεοκοπίας και εξόδου από το ευρώ

Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο άτακτης χρεοκοπίας και εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης Fitch, ο οποίος όμως θεωρεί ότι το βασικο σενάριο που θα μπορούσε να συμβεί είναι η ελεγχομενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με τον οίκο, πιθανή ανεξέλεγκτη χρεοκοπία θα είχε σοβαρές συνέπειες για τις.........
οικονομίες της Ελλάδας και της Ευρωζώνης, όπως και για το ίδιο το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Οι Ευρωπαίοι θα προσπαθήσουν να ελέγξουν την ελληνική αναδιαρθρωση ώστε να περιορίσουν τους κινδύνους που υπάρχουν.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι προ ημερών το κορυφαίο στέλεχος της Fitch, D. Riley, είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, αλλά δεν θα αποχωρήσει από το ευρώ. Η μεγαλύτερη ανησυχία έγκειται πως μια άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας θα πυροδοτήσει την απομάκρυνση κεφαλαίων και εντέλει τη διάλυση της ευρωζώνης", τονίζει.
"Η αλληλεξάρτηση κυβερνήσεων και τραπεζών επί ευρωπαϊκού εδάφους συντέλεσε σε μεγάλο βαθμό στη γέννηση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους", τόνισε μεταξύ άλλων ο Riley.

www.bankingnews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου