Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

«Κατέστρεψε την Ελλάδα»

ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ ΣΤΗ ΜΕΡΚΕΛ

«Τη θεραπεία της ΕΕ για την Ιταλία τη γνωρίζουμε. Προκάλεσε την καταστροφή της Ελλάδας και τώρα αρχίζει να καταστρέφει την Ισπανία», δήλωσε ο Καβαλιέρε, ενώ μίλησε για «μία άκαμπτη πολιτική που οφείλεται και στις κατευθυντήριες γραμμές της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ»

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι εξαπέλυσε επίθεση κατά της Ανγκελα Μέρκελ για τη σκληρή γραμμή που τηρεί στην προσπάθεια επίλυσης της ελληνικής και εν γένει της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι εξαπέλυσε επίθεση κατά της Ανγκελα Μέρκελ για τη σκληρή γραμμή που τηρεί στην προσπάθεια επίλυσης της ελληνικής και εν γένει της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους
«Πυρά» κατά της Ανγκελα Μέρκελ για τη σκληρή γραμμή που τηρεί στην προσπάθεια επίλυσης της ελληνικής και εν γένει της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους εξαπέλυσε χθες -εν μέσω στοιχείων που δείχνουν επιδείνωση των δημοσιονομικών σε Ισπανία, Πορτογαλία και Βέλγιο- ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
«Τη θεραπεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την Ιταλία τη γνωρίζουμε. Προκάλεσε την καταστροφή της Ελλάδας και τώρα αρχίζει να καταστρέφει την Ισπανία», δήλωσε ο Καβαλιέρε σε στελέχη του κόμματός του «Λαός της Ελευθερίας», ενώ μίλησε ακόμη πιο συγκεκριμένα κάνοντας λόγο για «μία άκαμπτη πολιτική που οφείλεται και στις κατευθυντήριες γραμμές της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ».
Αναφερόμενος ειδικότερα στην Ιταλία, υποστήριξε ότι «η κατάσταση είναι δραματική». Πρόσθεσε δε: «Η Ευρώπη θεωρεί ότι πρόκειται για μια άρρωστη χώρα και αυτό οφείλεται και στον Τύπο, που δεν μας στήριξε ποτέ στις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που αναλάβαμε».
Την ίδια ώρα η κ. Μέρκελ καλούσε τους Ευρωπαίους εταίρους να επισπεύσουν τις μεταρρυθμίσεις, προκαλώντας νέες αντιδράσεις όπως αυτή του υπουργού Οικονομικής Ανάπτυξης της κυβέρνησης της Ρώμης Κοράντο Πάσερα, κατά τον οποίο «με τη λιτότητα δεν υπάρχει ανάπτυξη».
Ηδη στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν χθες από τις στατιστικές υπηρεσίες Γαλλίας, Γερμανίας και Ιταλίας (Insee, Ifo και Istat), η Ευρωζώνη αναμένεται να βγει από την ύφεση φέτος την άνοιξη, αλλά η οικονομία της θα παραμείνει στάσιμη τουλάχιστον μέχρι και το τρίτο τρίμηνο του έτους.
«Καμπανάκι» ότι αν η Ευρώπη αποτύχει εγκυμονεί άμεσος κίνδυνος για την αμερικανική οικονομία χτύπησε στο μεταξύ η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα και οι άλλες χώρες, που έχουν παρόμοια προβλήματα, δεν πρέπει να εγκαταλείψουν την Ευρωζώνη.
Ενίσχυση
Σύμφωνα με την άποψή της, «η ενίσχυση του ευρωπαϊκού τείχους προστασίας επιτρέπει πλέον την ενίσχυση και του ΔΝΤ. Δεν πρέπει όμως να παραπλανήσουμε τους εαυτούς μας με ένα ψεύτικο αίσθημα ασφάλειας».
Οπως είπε η κ. Λαγκάρντ, τα κρατικά χρέη είναι ακόμα υψηλά και η μεγάλη ανεργία απειλεί τη συνοχή των κοινωνιών. Η επικεφαλής του Ταμείου πρόσθεσε ότι το ΔΝΤ δεν επιδιώκει το σπάσιμο της Ευρωζώνης, αντίθετα επιθυμεί μία ενωμένη Ευρωζώνη.
Πρόσθεσε τέλος ότι «ήρθε η ώρα τα έθνη του κόσμου να ενωθούν και πάλι απέναντι σε μια μεγάλη οικονομική πρόκληση και με τις ΗΠΑ ως εταίρο πρώτης τάξης».
Κατερίνα Κοσμά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου